Mowgli

Mowgli

Mowgli heeft zich ontpopt van een heel bang kitten die in een hoekje kroop en bleef zitten, tot een flinke jongen die elke dag zijn best doet om de mensen rond hem meer en meer te vertrouwen. 

Hij speelt en rent door huis en is een vrolijke kitten. Als je een speeltje aan een stokje aanbiedt staat hij met veel zin klaar om mee te spelen.

Hij is mee opgegroeid in het opvanggezin en is gekend met andere katten, hond en kindje.

Mowgli heeft een slecht oogje. De dierenarts heeft het pas nog open geknipt omdat hij er mogelijks toch door kan kijken. Dit is echter geen zekerheid. Zalven is en blijft dus belangrijk.

We zoeken voor Mowgli een gouden mandje waar het rustig is. Waar hij de kans krijgt om stilaan meer en meer vertrouwen te krijgen in zijn baasje. Waar er een lekkere maaltijd klaar staat en er niet op hem gejaagd wordt.

Ik ben ervan overtuigd dat hij dan enorm veel dankbaarheid zal tonen.

Momenteel komt Mowgli niet zelf op schoot maar als je iets lekkers te eten vast hebt, klimt hij wel op je. Hij laat zich dan ook goed aaien zolang je hem maar rustig benadert. Daarna begint hij dankbaar te spinnen.

Als vrouwbaasje alleen thuis is komt hij al eens in de buurt liggen. Al is het niet op je hij is wel altijd in de buurt en is ook nooit agressief of aanvallend. Hij heeft gewoon tijd nodig.

Volgens mij zou Mowgli perfect gelukkig kunnen zijn als binnenhuiskat.

Als er zou geopteerd worden voor 2 katjes zouden Mowgli en Maili de ideale match zijn. Ze liggen veel samen te knuffelen en spelen meestal met elkaar. Ook slapen en wassen doen ze samen.

Kan jij Mowgli een gouden mandje aanbieden? Stuur dan een mailtje met je gezinsschets naar tgoudenpoezenmandje@hotmail.com